Nyheter

Östra Vemmerlöv laddar för rockgille

I slutet av maj blir det rockgille i Dungen i Östra Vemmerlöv. En endagsfest med rockig, lokal prägel och åtta skånska band på scen.
Nyheter • Publicerad 7 april 2013
Metalbandet Trauma Machine är ett av banden som spelar på Rockgillet i Östra Vemmerlöv 25 maj.
Metalbandet Trauma Machine är ett av banden som spelar på Rockgillet i Östra Vemmerlöv 25 maj.Foto: Tom Wall

Bakom minifestivalen Rockgillet står den nystartade ideella föreningen Decibel – Österlens rockförening, som vill verka för att främja det traktens musikliv och ge både lokala och tillresta band scenutrymme.

– Man får ju aldrig någon chans att spela här nere. Det vill vi ändra på. Kort sagt vill vi att det ska hända mer här i trakten, säger Rikard Håkansson, festivalfixare och medlem i Decibel.

Föreningen bildades i vintras, efter den lyckade rockfesten "Vinterrocken på Österlen" i Smedstorp i oktober förra året. Och nu är planerna spikade för Decibels första officiella arrangemang, en endagsfest med rocktema lördagen den 25 maj.

De åtta inbjudna banden är idel skånska namn. Faithful Darkness, Trauma Machine, Vintömmers, Appetite, Classified Drama, Grand Slam, Helmet och Grand Rezerva gör allihop gemensam sak för att rocka loss den gamla dansbanan Dungen från sina fundament.

– Jag är nöjd. Det blir en kanonuppställning med bra bredd. Från garagerock med Vintömmers till melodiös dödsmetal med Faithful Darkness. Det kommer bli bra ös, lovar Rikard Håkansson.

Musikfesten drar igång klockan 16 och håller på till tvåtiden på natten. Det kommer att finnas matservering, men picknick är också tillåten. Tanken är att Rockgillet ska bli startskottet för många liknande arrangemang framöver.

– Vi har planerat att det varje år ska bli ett arrangemang utomhus på sommaren och ett inomhus på senhösten, när det börjar bli mörkt och tråkigt på Österlen, säger Rikard Håkansson.

Emil Sandgren

Fotnot: Mer info om Rockgillet hittar ni på decibelrock.se.

Praktikant YA1
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.