Annons
Nyheter

Paparizou favorit i tuff andra chans

Andra chansen hade även kunnat heta Sista chansen. Det finns inte längre någon livlina och sex artister ska bort. Att döma av jublet i Sparbanken Lidköping Arena är Helena Paparizou inte en av dem.
Nyheter • Publicerad 1 mars 2014
Helena Paparizou är favorit.
Helena Paparizou är favorit.Foto: 

Oddsbolagen, pressen och genrepspubliken i Lidköping verkar vara överens: Helena Paparizou får återigen ta på sig ledartröjan inför Andra chansen på lördagen. Sångerskan har försökt att vifta bort favoritstämpeln under veckan, men märkte att hon hade publiken med sig under genrepet.

- De var fantastiska! Alla biljetterna till genrepet blev slutsålda direkt och det märks att Lidköpingsborna är jätteglada att det här är i deras stad, säger Helena Paparizou.

Annons

Många som utmanar

Konkurrensen är dock stenhård och Andra chansens duellsystem, som innebär att artisterna möts i semifinaler där rösterna nollställs, gör tävlingen extra oviss. Linus Svenning, JEM, Outtrigger och Martin Stenmarck har nämnts som de tuffaste utmanarna, medan Ellinore Holmer och Ammotrack får se sig lite som underdogs.

En hel del fokus har under veckan legat på vilka av Ammotrack och Outtrigger som kommer att vinna hårdrocksrösterna. De senares actionspäckade scenshow, som innehåller både Hannibal Lecter-mask och krabbdans, kan innebära en fördel. Fast under genrepet drabbades bandet av ett tekniskt fel versionen större, när buren öppnades för tidigt och ljudet dog under framförandet av låten "Echo".

- När jag är igång har jag en tendens att stampa på benet lite mer och detta råkade jag göra på knappen som öppnade buren, så det var vad som hände, säger Simon Peyron, sångare i Outtrigger.

En annan aspekt som skulle kunna tala för JEM och Linus Svenning är att de har fått ytterligare tid på sig att trimma sina röster. När de framförde sina nummer under deltävlingarna var det en del sura toner, men under Andra chansens genrep uppträdde de betydligt säkrare.

- Nu har vi gjort det här så många gånger. Vi har gått igenom numret över hundra gånger så nu kan vi släppa loss på scenen i stället för att tänka på vad vi ska göra hela tiden, säger Elli Flemström, sångerska i JEM.

Eurovision-vinnare på besök

Under lördagen får Andra chansen även celebert besök i form av danska Emmelie de Forest, som vann Eurovision Song Contest i Malmö i fjol. Sångerskan struntar denna gång i flöjtmusiken och ackompanjeras i stället av riksspelmannen Åsa Jinder och hennes nyckelharpa.

Dessutom får publiken se brinnande cirkuspunkare, Anders Janssons karaktär Tiffany Persson från "HippHipp" dyker upp, och det blir skämt om schlagerdopning med tydlig Tre Kronor-koppling. Lite vågat, med tanke på att Melodifestivalen den här veckan har kritiserats hårt efter fusket med röstroboten.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons