Annons
Kultur

AC/DC bekräftar återförening

Musik • Publicerad 30 september 2020
AC/DC:s Angus Young återförenas med Brian Johnson, Phil Rudd, Cliff Williams och Stevie Young. Arkivbild.
AC/DC:s Angus Young återförenas med Brian Johnson, Phil Rudd, Cliff Williams och Stevie Young. Arkivbild.Foto: Amy Harris/AP/TT

Ryktet stämde: AC/DC återförenas. Det australiska hårdrockbandet bekräftar själva återföreningen på sina sociala medier via en bild på banduppställningen och något som kan vara en album- eller singeltitel: "Pwr up".

Rykten om en AC/DC-comeback blossade upp förra veckan efter att bilder på de tidigare medlemmarna Brian Johnson och Phil Rudd dykt upp på bandets hemsida. Trummisen Rudd fick sparken 2015 sedan han dömts för droginnehav och mordhot. Sångaren Johnson hoppade av året därpå, då han höll på att helt förlora hörseln.

Annons

Kryptiska affischer med orden "pwr up" har uppenbarat sig, bland annat utanför Angus Youngs gamla högstadium i Sydney. Liknande annonser har dykt upp i brittiska tidningar. Häromdagen dök en kort videosnutt upp på bandets Twitter-konto, som visade en blinkande blixtsymbol och ljudet av en påslagen gitarrförstärkare.

AC/DC bildades 1973 och senaste albumet "Rock or bust" kom 2014.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons