Annons
Kultur

Afrodite-staty från Beatles-gig till auktion

Musik • Publicerad 16 augusti 2021
George Harrison och John Lennon från The Beatles, här fotograferade 1964. Arkivbild.
George Harrison och John Lennon från The Beatles, här fotograferade 1964. Arkivbild.Foto: AP

En staty föreställande kärleksgudinnan Afrodite, som fanns med när The Beatles medverkade i det första satellitsända liveframträdandet, auktioneras nu ut. Det skriver BBC.

Det 1,5 meter höga verket i fiberglas fanns med i Abbey Road Studios när bandet spelade i "Our world gig" den 25 juni 1967, som sändes i 25 länder. Då hade John Lennon bara några dagar tidigare skrivit låten "All you need is love".

Annons

Efter spelningen tog ljudteknikern Geoff Emerick med sig statyn och placerade den i sin trädgård, där den stod i 45 år. Den förvarades senare i ett förråd när Emerick flyttade till USA, där han bodde fram till sin död 2018.

Afrodite-statyn väntas dra in mellan 15 000 till 20 000 pund, vilket motsvarar 180 000 till 239 000 svenska kronor. Auktionen äger rum i Liverpool den 28 augusti.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons