Annons
Kultur

Amason hämtar inspiration från polskt medium

Musik • Publicerad 15 april 2021
Amason (Nils Törnqvist, Gustav Ejstes, Amanda Bergman, Pontus Winnberg och Petter Winnberg) jobbar med ett nytt album. Arkivbild.
Amason (Nils Törnqvist, Gustav Ejstes, Amanda Bergman, Pontus Winnberg och Petter Winnberg) jobbar med ett nytt album. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson/TT

Det svenska bandet Amason släpper en ny singel, "The Kluski report", hämtad från det kommande albumet "Galaxy II". Singeltiteln är hämtad från ett polskt medium, Franek Kluski, som intresserade sig för ektoplasma, och som bandets pianist Pontus Winnberg hörde talas om via en dokumentär.

"Där någonstans började låten, och jobbade sig sen vidare till att bli en corona-eskapistisk resedröm. Inga vita havsstränder, utan mer typ tigrar och freak shows, kortspelande män vid plastbord och bakgator i Rom. Fast på nittiotalet", skriver bandet i ett pressmeddelande där man också berättar om medvind i arbetet med den kommande skivan.

Singeln släpps 16 april och bandet firar genom att strömma sin releasefest gratis.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons