GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Anna Leone fullängdsdebuterar med lätthet

Skivrecension • Publicerad 14 oktober 2021 • Uppdaterad 18 oktober 2021
Pop

Anna Leone

Album: I've Felt All These Things

Skivbolag: Half awake/PGM

Ett av förra årets starkaste album var Adrianne Lenkers ”Songs”, där det avskalade formatet bar lyssnaren hela vägen in i låtarnas stämningsfulla kärna. Samma känsla får jag när jag nu lyssnar på svenska Anna Leones fullängdsdebut ”I’ve felt all these things”.

Må så vara en luftigare, mer drömsk produktion, men i grunden hörs samma nerv och innerliga inramning. Som en till synes perfekt kombination mellan kalifornisk musiktradition, albumet är inspelat där tillsammans med producenten Paul Butler, och Leones låtskrivande.

Enkelt, men utan genvägar. Melankoliskt, men med en lätthet. Samtidigt, melodier som binder samman och arrangemang som balanserat varvar akustiska och jordade inslag med syntar, samplingar och reverb. Fint precisionsarbete.

Karin GrönroosSkicka e-post
Detta är en recension i Ystads Allehanda. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.