Annons

Ännu en fantastisk ungdomsroman av Callum Bloodworth

Callum Bloodworth har gjort det igen. ”Supernova” är full av igenkänning och får recensenten Ida Norinder att både skratta och gråta.
Recension • Publicerad 9 september 2023
Detta är en recension i Ystads Allehanda. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Ungdomsroman

Supernova

Författare: Callum Bloodworth.

Förlag: Bonnier Carlsen.

”Supernova” är journalisten och författaren Callum Bloodworths andra roman för unga vuxna.
”Supernova” är journalisten och författaren Callum Bloodworths andra roman för unga vuxna.

Nova har precis tagit studenten och tanken är att sommaren ska bli en enda explosion av färger. Men så blir det inte. Hennes pojkvän dumpar henne. Bästa vännen Laura flyttar till London. Kaféet där hon skulle sommarjobba stänger. Mycket mer antiklimax kan det knappast bli. Hur ska Nova nu hitta vem hon är och färgerna i livet?

Innan Laura åker lämnar hon en stjärnkarta till Nova. Tanken är att hon dels ska plocka ut viktiga platser, dels utmana sig själv att testa nya saker. En smula motvilligt tar sig Nova an utmaningen – vilket bland annat leder henne till grannortens bensinmack, där Leo jobbar. En lite annorlunda kille, men som ska visa sig bli oerhört viktig för Nova. Tillsammans kastar de sig in i stjärnkartans utmaningar och tar sig an uppdraget att få sommaren att explodera i färg.

”Ge mig fler böcker av Callum Bloodworth nu, tack!”
Annons

Handlingen kanske låter lite enkel så här kortfattat, men ”Supernova” är allt annat än enkel. Alla som är eller någon gång varit 18-19 år och osäker på vem man är kommer att känna igen sig. Callum Bloodworth får mig att skratta åt Novas och Leos påhitt, le åt de där känslorna man bara känner i den åldern och att gråta när allt närmar sig upplösningen. Författarens tidigare ungdomsbok ”Berätta tre saker” tog mig med storm, men frågan är om den här inte är ännu bättre. Ge mig fler böcker av Callum Bloodworth nu, tack!

”Supernova” av Callum Bloodworth.
”Supernova” av Callum Bloodworth.
Ida NorinderSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons