GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Anti editör utses till årets poesiförlag

Litteratur • Publicerad 16 september 2022
Priset till årets poesiförlag, Anti editör, delades ut under Poesimässan på Tranströmerbiblioteket i Stockholm.
Priset till årets poesiförlag, Anti editör, delades ut under Poesimässan på Tranströmerbiblioteket i Stockholm.Foto: Örnen och kråkan

Örnen och Kråkans pris till årets poesiförlag har tilldelats Anti editör.

I sin motivering skriver juryn bland annat: "Med sina ibland handsydda, sirligt utformade och limiterade utgåvor slår förlaget ett slag för den poetiska artefakten och den taktila aspekten av att tillgodogöra sig dikt. Omsorgen om poeterna, deras böcker och publik gör Anti editör ovanligt och till ett föredöme bland svenska förlag."

Priset instiftades i fjol av poesisajten Örnen och Kråkan för att "uppmärksamma, värdera och främja förläggeriets konst" och består i en vandringspokal skapad av författaren och glaskonstnären Sara Mannheimer, vilken fyllts med mörk rom.

Förra året gick priset till förlaget Rámus.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.