GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ärlig Kikki förmedlar sorg med hjälp av countryns klichéer

Skivrecension • Publicerad 24 november 2022
Detta är en recension i Ystads Allehanda. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Foto: Pressbild
Country

Kikki Danielsson – ”Ängel med sorgkant”

Skivbolag: Miss Decibel/Sound Pollution.

Bästa spår: ”Några steg på botten”, ”Fem i tolv”.

Flitig Melodifestivalsdeltagare, dansbandsdrottning och countrysångerska, ändå är 70-åriga Kikki Danielsson nästan lika omtalad för löpsedlarna som för musiken. Sedan 2009 har hon och rockmusikern Sören ”Sulo” Karlsson från Diamond Dogs samarbetat på flera album.

Öppningsspåret ”Nu gör jag som jag vill” sätter tonen och ”Några steg på botten” påminner mycket om Loretta Lynn. Från engelska har de här övergått till country på svenska, med dragspel, dobro och steel guitar – och byggd på genrens alla klichéer. Vilket inte innebär att den känsla av sorg som genomsyrar albumet inte är äkta. Kanske är det också för att det ska låta ärligt som det ibland låter lite ofärdigt, som de där demoinspelningarna som ibland läggs som bonus på en skiva.

Veckans övriga skivrecensioner:

Bella StenbergSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.