Annons
Kultur

Arrangörerna: Eurovision kommer bli av 2021

Eurovision Song Contest • Publicerad 16 december 2020
Eurovision Song Contest senast det begav sig i Tel Aviv, Israel, 2019. Arkivbild.
Eurovision Song Contest senast det begav sig i Tel Aviv, Israel, 2019. Arkivbild.Foto: Tsafrir Abayov/AP/TT

Eurovision Song Contest blir av nästa år, oaktat coronapandemin. Det skriver arrangörerna Europeiska radio- och TV-unionen (EBU) på tävlingens webbplats.

EBU har bett alla länder att spela in sina bidrag som en reservåtgärd, ifall coronasituationen skulle ändras eller någon deltagare skulle bli sjuk. De länder som inte vill skicka sina bidrag till den stora finalen i Rotterdam, Nederländerna, får tillåtelse att spela in på hemmaplan. Tävlingen kommer som vanligt att sändas live samtidigt i hela Europa.

Annons

"I stället för att ha ett strikt format så öppnar vi upp för konstnärlig frihet, kreativitet, ambition och stil i alla 41 deltagande länder", skriver EBU.

EBU kräver även att en oberoende observatör övervakar inspelningen via länk. Bidragen får inte innehålla VR-inslag, drönarbilder, konfetti, vatten på scen eller användandet av så kallade green screens. Varje lands artist får endast chans att göra om sitt bidrag maximalt tre gånger medan kamerorna rullar.

Förhoppningen är dock fortfarande att de flesta artister ska kunna resa till Rotterdam i maj 2021 och inspelningarna är i första hand en försiktighetsåtgärd.

Rättad: I en tidigare version av texten förekom en felaktig uppgift om hur de filmade bidragen ska användas.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons