Annons
Kultur

Artisten om röstproblemen: Är jävligt ledsen

Melodifestivalen • Publicerad 11 februari 2023
Uje Brandelius ger inte upp.
Uje Brandelius ger inte upp.Foto: Claudio Bresciani/TT

Uje Brandelius tävlar i Melodifestivalen i Linköping med sitt bidrag "Grytan", men han har kämpat med svåra röstproblem under repetitionerna. Nu kommenterar han sina bekymmer i ett inlägg på Instagram.

"Som alla melloheads redan vet så tappade jag rösten igår. Gjorde ett fasansfullt genrep inför full arena där texten (som är nittio procent av grejen med låten) hade ersatts av ett väsande ljud", skriver han och fortsätter:

Annons

"Jag har alltid tänkt att sjundeplatsen är vikt för mig. Men jag har aldrig tänkt att det skulle gå till så här. Är jävligt ledsen just nu."

Men han har inga planer på att kasta in handduken:

"Jag ska slåss med näbbar och klor (samt mediciner, ångmaskiner, röstcoacher och ljudtekniker) för att stå på scenen ikväll. Som en av mina favorittippade artistkolleger sjunger: never give up."

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons