Annons
Kultur

Artister bröt mot reglerna i Melodifestivalen

Melodifestivalen • Publicerad 4 februari 2023
Eva Rydberg och Ewa Roos under fredagens genrep i Melodifestivalen.
Eva Rydberg och Ewa Roos under fredagens genrep i Melodifestivalen.Foto: Adam Ihse/TT

Artisterna Eva Rydberg och Ewa Roos har lagt upp en video på Instagram och Tiktok med 30 sekunder av sin låt "Länge leve livet" som är med i kvällens deltävling i Melodifestivalen, skriver Aftonbladet.

Det är dock inte tillåtet enligt reglerna och de bidrag som sprids innan det är tillåtet riskerar att diskvalificeras. Det publicerade klippet är från repetitioner tidigare i veckan och får enbart läggas ut av SVT.

Annons

Rydberg och Roos kommer trots missen att få tävla som planerat.

"Vi har skrivit rättighetsavtal att vi får sprida på våra konton men det får inte användas på andras konton. Däremot får man länka. Det handlar om ett tekniskt fel. De får länka till våra klipp på sina sociala konton, men de får inte använda våra klipp. Vi har varit i kontakt med dem och de kommer att plocka bort det", säger Anders Wistbacka, projektledare för Melodifestivalen, i en skriftlig kommentar till TT.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons