Annons
Kultur

Artister sjunger för Emil i Lönneberga

Litteratur • Publicerad 5 april 2023
Emils 60-årsjubileum firas på Skansen. Arkivbild.
Emils 60-årsjubileum firas på Skansen. Arkivbild.Foto: Jessica Gow / TT

I år fyller Emil i Lönneberga 60 år – och jubileet firas stort under en helg på Skansen, då Astrid Lindgrens värld gästar parken. Den 13–14 maj blir det bland annat teaterföreställningar, allsång med fröken Prysselius och mingel med Luffarorkestern som spelar Astrid Lindgren-sånger.

Den 13 maj hålls också en stor hyllningskonsert på Sollidenscenen med artister som Timbuktu, Amanda Bergman, Mattias Alkberg, Ana Diaz och Jakob Hellman. De gör också tolkningar av melodier som "Idas sommarvisa" och "Hujedamej".

"Emil var Astrid Lindgrens egen favoritkaraktär, hon beskrev skrivandet som att 'komma hem'. Astrid var också mycket involverad i skapandet av filmerna, då alla de kända Emil-visorna kom till i samarbete med Georg Riedel. Det här är sånger som de allra flesta svenskar kan sjunga med i, de förtjänar att leva vidare i många år", säger Cilla Nergårdh, vd på Astrid Lindgren aktiebolag i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons