Annons
Kultur

Avicii-biografin kommer i november

Litteratur • Publicerad 14 januari 2021
Biografin om Tim "Avicii" Bergling utkommer senare i år. Arkivbild.
Biografin om Tim "Avicii" Bergling utkommer senare i år. Arkivbild.Foto: Amy Sussman/Invision/AP/TT

"Tim – Biografin om Avicii" utkommer den 16 november på Albert Bonniers förlag. Boken skrivs av Måns Mosesson, journalist på Dagens Nyheter, som bland annat har fått Stora journalistpriset för radiodokumentären "Rädda Sverige".

Mosesson har skildrat Aviciis livsöde i ett reportage och har nu intervjuat Tim Berglings familj, vänner och kollegor för att kunna gestalta artistens liv i bokform.

Annons

"Måns Mosesson har rest i Tims fotspår jorden runt, från barndomens gator i Stockholm till Miami, Ibiza och Los Angeles, för att kunna ge en fördjupad och komplex bild av Tims liv och verk," säger förläggaren Kerstin Almegård i ett pressmeddelande.

Intäkter från försäljningen går till stiftelsen Tim Bergling Foundation och dess arbete med att förebygga bland annat psykisk ohälsa och självmord. Tim "Avicii" Bergling gick bort i april 2018.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons