GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Babblarna" släpps på ukrainska

Litteratur • Publicerad 15 juni 2022
Böckerna med barnfavoriterna "Babblarna" släpps nu på ukrainska och svenska för att underlätta språkinlärningen för barn som flytt till Sverige. Pressbild.
Böckerna med barnfavoriterna "Babblarna" släpps nu på ukrainska och svenska för att underlätta språkinlärningen för barn som flytt till Sverige. Pressbild.Foto: Hatten förlag/TT

Barnfavoriten ”Babblarna" kommer ut på både svenska och ukrainska i samma bok. Det gör även böckerna om ”Ajja & Bajja”, meddelar Hatten Förlag i ett pressmeddelande.

I 21 böcker vill man låta de populära karaktärerna underlätta inlärningen och förenkla inkluderingen för de ukrainska barnfamiljerna som flytt till Sverige.

Böckerna är redan nu tillgängliga för förskolor digitalt och kommer även att komma till svenska bibliotek som e-böcker.

"Babblarna" baserat på den så kallade Karlstadsmodellen, som togs fram av professor Iréne Johansson på 1980-talet och som går ut på att stötta småbarn med talsvårigheter. Genom att härma de färgglada figurernas sätt att prata övar barnet på språkmelodi och betoningar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.