Annons
Kultur

Bakslag för stämning mot Nirvana

Musik • Publicerad 4 januari 2022
Nirvana-medlemmarna Krist Novoselic och Dave Grohl tillsammans med producenten Butch Vig vid 20-årsjubileet av albumet "Nevermind" 2011.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Stämningsansökan mot bandmedlemmarna i Nirvana och Kurt Cobains dödsbo ogillas av en domstol i Kalifornien, rapporterar Spin Magazine.

Det var i augusti 2021 som Spencer Elden stämde Nirvana för skivomslaget till "Nevermind" från 1991. Elden, som fotograferades som naken bebis i en pool för det legendariska omslaget, hävdar att han har exploaterats sexuellt och lidit "livslång skada" av bilden.

Annons

För några veckor sedan slog Nirvana tillbaka mot anklagelserna. Bandet menar att Elden bland annat har slagit mynt av att vara "Nirvanababyn", att han flera gånger har återskapat omslagsbilden och att han har albumtiteln intatuerad på sitt bröst.

Eldens advokater missade därefter tidsfristen för att lämna in ett svar på Nirvanas yttrande. Advokaterna har nu fram till den 13 januari på att sig att återkomma, annars läggs stämningsansökan ned.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons