Annons
Kultur

Baldwin slipper vittna i rätten

Alec Baldwin behöver inte vittna i domstolen under förhandlingarna där det avgörs om han ska ställas inför rätta för vållande till annans död.
Det gäller olyckan på inspelningen av filmen "Rust", där ett vådaskott dödade fotografen Halyna Hutchins.
Film • Publicerad 11 april 2023
Alec Baldwin står åtalad för vållande till annans död efter en olyckshändelse vid en filminspelning. Arkivbild.
Alec Baldwin står åtalad för vållande till annans död efter en olyckshändelse vid en filminspelning. Arkivbild.Foto: Charles Sykes/AP/TT

Enligt Independent har Alec Baldwin fått ja på sin ansökan om att slippa vittna under de preliminära förhandlingarna i domstolen i New Mexico, där dödsskjutningen ägde rum under en filminspelning i oktober 2021.

Den amerikanske Hollywoodstjärnan nekar till anklagelserna om vållande till annans död.

Annons

Baldwin och inspelningens vapenansvarige Hannah Gutierrez-Reed står båda åtalade och nu ska domstolen avgöra om fallet går till rättegång, under en två veckor lång förhandling.

Bakgrunden är att Alec Baldwin under inspelningen av västernfilmen "Rust" avfyrade ett vapen som visade sig vara laddat. Skottet träffade och dödade fotografen Halyna Hutchins och skadade regissören Joel Souza.

Baldwin riskerar upp till 18 månaders fängelse.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons