Annons
Kultur

Banksy kan vara i farten igen

Konst • Publicerad 9 augusti 2021
I Storbritannien har flera verk i graffitikonstnären Banksys typiska stil dykt upp de senaste dagarna, bland annat i Lowestoft. Konstnären har själv inte bekräftat om det är hans verk, eller om det rör sig om förfalskningar. Arkivbild.Foto: AP/TT

Konstnären Banksy kan ha slagit till igen – den här gången i modellbyn Merrivale Model Village i brittiska Great Yarmouth.

En ny modell, föreställande ett enkelt stall och signerad "Banksy", hittades i söndags i den berömda modellbyn, rapporterar BBC. Stallet i byn pryds dessutom av texten "Go big or go home". Upptäckten gjordes av en besökare.

Graffitiverk i den anonyma konstnären Banksys typiska stil har också dykt upp på andra håll i Storbritannien de senaste dagarna, bland annat i Lowestoft, men om de är äkta är än så länge oklart.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons