Annons
Kultur

Barbiedesigner: "Världen fick slut på rosa"

Färgtillverkarens globala lager av rosa tog helt slut under inspelningarna av Greta Gerwigs kommande film "Barbie".
Film • Publicerad 6 juni 2023
Ryan Gosling och Margot Robbie spelar Ken och Barbie i den nya filmen som får premiär den 21 juli.
Ryan Gosling och Margot Robbie spelar Ken och Barbie i den nya filmen som får premiär den 21 juli.Foto: Chris Pizzello

I en intervju i Architectural Digest berättar regissören Gerwig och designern Sarah Greenwood om hur de bar sig åt för att bygga upp Barbieland, en värld nästan helt målad i fluorescerande (lysande) rosa, skriver The Guardian. Enligt Greenwood gjorde inspelningarna färgen till en global bristvara: "Världen fick slut på rosa", förklarar hon.

Lauren Proud, chef på färgföretaget Rosco, berättar i sin tur för Los Angeles Times att företaget levererade all rosa färg som man hade – men att bristen också berodde på covid-19 och på vädret i Texas 2021 som hade påverkat tillverkningen.

Annons

För Greta Gerwig var färgen avgörande.

– Jag ville att de rosa färgerna skulle vara väldigt ljusa och att allt skulle vara nästan för mycket, säger Gerwig och förklarar att hon inte ville glömma det som gjorde att hon älskade Barbie när hon var liten flicka.

Gerwig debuterade 2017 med den hyllade och Oscarsnominerade filmen "Lady Bird" om en tonårstjej i Sacramento och hennes krig mot en bitter, ensamstående mamma.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons