Annons
Kultur

Basisten lämnar The Cure

Musik • Publicerad 15 augusti 2021
Robert Smith tillsammans med Simon Gallup under en av The Cures konserter. Arkivbild.Foto: Martial Trezzini/AP/TT

Simon Gallup, basist i The Cure, avslöjar på Facebook att han lämnar bandet – "med ganska tungt hjärta". Efter sångaren Robert Smith är han den medlem som har varit med längst i det brittiska bandet, skriver NME.

Simon Gallup gick med i The Cure 1979, efter att ha spelat i Robert Smiths sidoprojekt Cult Hero. Han lämnade visserligen bandet 1982, men gjorde comeback igen 1984 och har sedan dess varit The Cure trogen.

Annons

"Med ganska tungt hjärta är jag inte längre medlem av The Cure. Önskar dem alla lycka till...", skrev Gallup på sin Facebooksida den 14 augusti. När en vän undrade om han var okej, svarade han "Jag är ok Vicky... blev bara trött på förräderi".

2019 beskrev Robert Smith i en intervju med NME vänskapen med Gallup som mycket stark, men förklarade också att de haft "svåra perioder" under åren som gått.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons