Annons
Kultur

Baskin från "Tiger king" stänger sin djurpark

Carole Baskin blev känd för sitt arbete med stora kattdjur i dokumentärserien "Tiger king". Nu stänger hon och hennes make Howard Baskin djurparken Big Cat Rescue i Florida.
Tv • Publicerad 2 april 2023
Carole Baskin äger Big Cat Rescue. Arkivbild.Foto: Loren Elliott/Tampa Bay Times/AP/TT

Anledningen är delstatens nya lag, som gör det olagligt att inneha stora kattdjur som lejon, tigrar och leoparder.

The Guardian skriver att de tigrar och lejon som finns på Big Cat Rescue kommer att flyttas till en anläggning i Arkansas. Paret Baskin uppger i ett uttalande att de kommer att fortsätta betala för sina djurs uppehälle i den nya djurparken.

Annons

Carole Baskin uppmärksammades i samband med att hennes dåvarande make Don Lewis försvann under mystiska omständigheter 1997. Vissa, däribland huvudrollsinnehavaren i "Tiger king"-serien Joe Exotic, hävdar att Carole Baskin var inblandad i försvinnandet och polisen har sedan serien sändes återupptagit förundersökningen i fallet.

Joe Exotic dömdes 2019 mot sitt nekande till 24 års fängelse för att ha anlitat en lönnmördare för att mörda Carole Baskin. Baskin stämde i sin tur Netflix och försökte stoppa dem från att sända andra säsongen av "Tiger king".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons