Annons
Kultur

Beatles låtlistor till salu för miljonbelopp

Musik • Publicerad 4 augusti 2021
George Harrison, Ringo Starr, Paul McCartney och John Lennon i London på 1960-talet. Arkivbild.
George Harrison, Ringo Starr, Paul McCartney och John Lennon i London på 1960-talet. Arkivbild.Foto: AP/TT

Den hugade kan snart lägga vantarna på två sällsynta, handskrivna låtlistor från Beatles i början av 1960-talet. Låtlistorna auktioneras ut av det brittiska auktionshuset Bonhams den 28 oktober, skriver tidningen Rolling Stone.

Endast åtta dylika låtlistor finns, vilket gör dem åtråvärda för samlare. Låtlistorna, handskrivna av Paul McCartney, väntas inbringa mellan motsvarande 1,3 till 2,1 miljoner svenska kronor.

Annons

Den första listan, från en spelning 1960 i Grosvenor Ballroom i England, innehåller mest coverlåtar från bland andra Elvis Presley och Chuck Berry. I slutet av listan återfinns dock en tidig version av "One After 909", en låt som officiellt släpptes 1970.

– Vid den här tidpunkten var Beatles på väg att bli ett band på riktigt, säger Bonhams expert på populärkultur Howard Kramer till tidningen.

Den andra listan innehåller även den coverlåtar, men även kända hits som "I Saw Her Standing There" och "From Me to You".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons