Annons
Kultur

Berghagen dödförklarades av Mix Megapol

Nöje • Publicerad 9 september 2023
Lasse Berghagen ligger på sjukhus och är nedsövd sedan en vecka tillbaka. Arkivbild.
Lasse Berghagen ligger på sjukhus och är nedsövd sedan en vecka tillbaka. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Lasse Berghagen dödförklarades - av misstag - i radiokanalen Mix Megapol på lördagsmorgonen.

– Det är fruktansvärt att det skett, säger Anna Chrona, kommunikationschef på Bauer Media som äger radiokanalen, enligt Aftonbladet.

Annons

Den folkkäre artisten har legat nedsövd i snart en vecka på sjukhus på grund av komplikationer efter en stor hjärtoperation förra helgen.

Misstaget om dödförklaringen ska ha börjat genom en nyhetsfeed producerad av TV4.

– Det stämmer att det gick ut en nyhetsfeed som producerats av TV4 hos oss. Det är fruktansvärt att det skett, men det stämmer att det har sagts, säger Anna Chrona, kommunikationschef på Bauer Media som äger radiokanalen, enligt tidningen.

Senare under morgonen gick de ut med en dementi, enligt Anna Chrona. Bauer Media ska nu göra en utredning för att säkra att det inte händer igen.

– Det kommer göras en utredning för att stoppa att det här kan hända i framtiden. Det är Tv4:as nyhetsfeed men det är vår sändning, säger Anna Chrona.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons