Annons
Kultur

Sacha Baron Cohen stämmer amerikanskt företag

Den brittiske skådespelaren Sacha Baron Cohen vill inte att han själv eller hans filmkaraktär Borat på något sätt ska förknippas med cannabis. Därför har han nu stämt det amerikanska företaget Solar Therapeutics uppger .
Film • Publicerad 14 juli 2021
Den brittiske komikern Sacha Baron Cohen vill inte att hans rollfigur Borat används i marknadsföring av droger. Arkivbild.
Den brittiske komikern Sacha Baron Cohen vill inte att hans rollfigur Borat används i marknadsföring av droger. Arkivbild.Foto: Alastair Grant

Företaget har använt sig av en bild på Borat som gör tummen upp och utbrister "It's nice!" i marknadsföreningen av sina produkter. Även om cannabis är en tillåten drog i Massachusetts är den federalt olaglig i USA, framhåller The Guardian.

Enligt skådespelarens advokat har Baron Cohen aldrig använt cannabis och tror heller inte att droger i rekreationssyfte är "ett hälsosamt val". Advokaten framhåller också att skådespelaren aldrig medverkat i reklam för någon produkt varken i USA eller Storbritannien eftersom det skulle kunna skada hans trovärdighet både som skådespelare och aktivist.

Solar Therapeutics uppger att reklamskylten tagits ner efter att företaget blivit kontaktade av Baron Cohens representanter. Däremot motsatte sig företaget till att ge någon ekonomisk kompensation.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons