Annons
Kultur

Berwaldhallen öppnar för publik

Musik • Publicerad 30 september 2020
Chefsdirigent Daniel Harding och Sveriges Radios symfoniorkester möter publiken i Berwaldhallen igen i höst. Arkivbild.
Chefsdirigent Daniel Harding och Sveriges Radios symfoniorkester möter publiken i Berwaldhallen igen i höst. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Berwaldhallen öppnar för publik igen. Konserthallen i Stockholm har haft stängt för fysisk publik sedan tidigt i våras på grund av coronapandemin, men den 15 och 16 oktober möter Sveriges Radios symfoniorkester och chefsdirigenten Daniel Harding publiken igen.

Hur många som verkligen får bänka sig för återinvigningen beror dock regeringens beslut om maxgräns för publik, som väntas den 8:e oktober. Biljetterna släpps dagen därpå.

På programmet för öppningshelgen står bland annat Beethovens Symfoni nr 5, "Ödessymfonin", och ouvertyren till Verdis opera "Ödets makt", enligt ett pressmeddelande. Alla höstens konserter inleds dessutom med en fanfar för att fira att publiken är tillbaka.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons