Annons
Kultur

Bilderböcker tema för ny konstutställning

Konst • Publicerad 18 augusti 2021
Barnboksförfattaren och illustratören Kitty Crowther är en av konstnärerna som medverkar i utställningen. Arkivbild
Barnboksförfattaren och illustratören Kitty Crowther är en av konstnärerna som medverkar i utställningen. ArkivbildFoto: Christine Olsson/TT

Ett tiotal barnboksillustratörer kommer att samlas i en ny konstutställning i Stockholm, skriver Svensk bokhandel. Över 30 originalverk inkluderas i utställningen, och bland de medverkande finns japanska Mogu Takahashi, brittiska Kitty Crowther samt svenska Pija Lindenbaum och Anna Höglund.

Idén om förvandla barnboksbilder till en konstutställning väcktes under ett möte inför Stockholms bokhelg, som hålls 26-29 augusti.

Annons

– Det var väldigt mycket fokus på författarsamtal – och det är ju kul. Men så ville vi också ha något där bilderboken skulle få ta mer plats. Då kom jag in på idén om en utställning, säger Erik Titusson, vd för Piratförlaget, till Svensk bokhandel.

En designbyrå vid Slussen i Stockholm har upplåtit sin lokal som stått tom under pandemin. Utställningen pågår 23-29 augusti.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons