Annons
Kultur

Bok om Rökstenen kan få pris

Litteratur • Publicerad 8 januari 2022
Rökstenen i Östergötland står i centrum för boken "Rökstenen och världens undergång" som har chans att tilldelas pris som 2021 års bästa bok om svensk historia. Arkivbild.
Rökstenen i Östergötland står i centrum för boken "Rökstenen och världens undergång" som har chans att tilldelas pris som 2021 års bästa bok om svensk historia. Arkivbild.Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Rökstenen, Sveriges första kvinnliga läkare och Elvira Madigans mördare. Det är några av de ämnen som förra årets bästa böcker om svensk historia kretsar kring.

Nättidningen Svensk historia utser traditionsenligt årets bok om svensk historia. Förra året var det Elin Anna Labbas praktverk om samisk historia ,"Herrarna satte oss hit", som tog hem titeln. I år har åtta böcker nominerats till priset, bland dem "Rökstenen och världens undergång" av Henrik Williams, "En Quinna läkare! Om Karolina Widerström – Sveriges första kvinnliga legitimerade läkare", med Eva Blomberg som redaktör och "Vacker var han, utav börd. Sixen Sparre, mannen som mördade Elvira Madigan" av Kathinka Lindhe.

Även Dick Harrisons "Sveriges stormaktstid" har chans att kamma hem priset i omröstningen som pågår fram till den 7 februari.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons