Annons
Kultur

Bonham Carter: Vi har ett moraliskt ansvar

Tv • Publicerad 1 december 2020
Helena Bonham Carter spelar prinsessan Margaret i "The crown". Arkivbild.
Helena Bonham Carter spelar prinsessan Margaret i "The crown". Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Först var det den brittiska kulturministern Oliver Dowden som tog till orda och menade att Netflix borde informera tittarna om att serien "The crown" är fiktion.

Nu ger sig skådespelaren Helena Bonham Carter, som spelar prinsessan Margaret i säsong tre och fyra, in i diskussionen. I en officiell podcast för serien säger hon att det borde framgå tydligare att "The crown" är just fiktion.

Annons

– Det är dramatiserat. Jag känner det starkt, vi har ett moraliskt ansvar att säga "hörrni, det här är inte en dramadokumentär, det är drama". Det är två olika saker, säger hon, enligt The Guardian.

Även prinsessan Dianas bror, Charles Spencer, har påpekat att det vore bra om Netflix klargjorde att serien endast är "baserad på verkliga händelser" och inte exakt följer verkligheten.

"The crown" är inne på sin fjärde säsong, som till stor del kretsar kring förhållandet mellan prins Charles och Diana. Seriens version av händelserna, framför allt Dianas ätstörningar och hur Charles behandlade sin fru, har väckt debatt i Storbritannien.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons