Annons
Kultur

"Boy from heaven" först ut på filmfestivalen

Film • Publicerad 12 augusti 2022
Skådespelaren Tawfeek Barhom, regissören Tarik Saleh och skådespelaren Fares Fares poserar i Cannes. Arkivbild.
Skådespelaren Tawfeek Barhom, regissören Tarik Saleh och skådespelaren Fares Fares poserar i Cannes. Arkivbild.Foto: Vianney Le Caer/AP/TT

Tarik Salehs "Boy from heaven" inleder årets upplaga av Stockholms Filmfestival.

"Stockholms Filmfestival är min personliga favorit av alla festivaler. Det var här jag upptäckte Tarantino och Park Chan-Wok. Där har jag samtalat med Gus Van Sant och Holly Hunter. Festat med Susan Sarandon. Sett mästerverk från Iran och Vietnam. Därför kan jag inte sluta le när jag tänker på att vi ska öppna festivalen i min älskade hemstad", säger Saleh i ett pressmeddelande.

Annons

I våras prisades hans film för bästa manus på filmfestivalen i Cannes. I Stockholm ska Saleh hålla i en "masterclass" i manusskrivande.

Klara för festivalen är även japanske Hirokazu Kore-edas "Broker" och den mexikanska debutanten Natalia López film "Robe of gems".

Stockholms filmfestival äger rum 9–20 november.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons