Annons
Kultur

Britney Spears fortsätter att vägra uppträda

Britney Spears fortsätter att vägra uppträda så länge hennes pappa är kvar som förmyndare. Det meddelar stjärnan i ett känslosamt inlägg på .
Nöje • Publicerad 18 juli 2021
Jamie Spears har varit förmyndare för sin dotter Britney Spears sedan 2008. Arkivbilder.
Jamie Spears har varit förmyndare för sin dotter Britney Spears sedan 2008. Arkivbilder.Foto: AP/TT

"Jag kommer inte att uppträda på några scener i närtid när min pappa har hand om vad jag har på mig, säger, gör eller tänker," säger Britney Spears bland annat i det långa inlägget.

"Det är något som jag har gjort de senaste 13 åren", tillägger hon.

Annons

39-åringen slutade uppträda 2019 och under den senaste tidens domstolsförhandlingar om förmyndarskapet har det framkommit att hon inte kommer att uppträda så länge hennes pappa Jamie Spears ansvarar för hennes karriär.

"Jag delar mycket hellre videor JA från mitt vardagsrum, än från scenen i Vegas," skriver sångerskan.

Förmyndarskapet infördes 2008 på grund av oro för Spears psykiska hälsa. I slutet av juni höll hon ett känsloladdat vittnesmål i rätten i Los Angeles om hur förmyndarskapet har skadat henne och i veckan blev stjärnadvokaten Mathew Rosengart hennes nya ombud, sedan domstolen gett popstjärnan tillåtelse att själv välja advokat.

– Varför lämnar inte herr Spears frivilligt (rollen som förmyndare)? Han hör inte längre hemma i detta förmyndarskap och vi tycker att han omedelbart bör träda åt sidan, sade Rosengart då.

Han och Spears har ännu inte lämnat in en formell begäran om att förmyndarskapet ska upphävas.

"Förmyndarskapet tog död på mina drömmar... så det jag har kvar är hopp och hoppet är det enda i den här världen som är väldigt svårt att ta död på", skriver sångerskan vidare på Instagram.

Nästa domstolsförhandling är planerad till den 29 september i Los Angeles, enligt AFP.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons