Annons
Kultur

Britter såg nära sex timmar tv om dagen

Nöje • Publicerad 8 augusti 2021
Pandemin fick britterna att öka sin tv-konsumtion. Arkivbild.
Pandemin fick britterna att öka sin tv-konsumtion. Arkivbild.Foto: Altaf Qadri/AP/TT

Förra året ägnade britterna ungefär en tredjedel av sin vakna tid åt att titta på tv och strömningstjänster, skriver NME.

Siffran är hämtad från kommunikationsmyndigheten Ofcoms årliga rapport Media Nations Report, som bland annat visar att de brittiska hushållens tv-konsumtion ökade 2020 jämfört med året dessförinnan. I fjol tittade de brittiska hushållen på i genomsnitt fem timmar och 40 minuter tv om dagen, 2019 var samma siffra fyra timmar och 53 minuter. Samtidigt fördubblades hushållens genomsnittliga konsumtion av innehåll på strömningstjänster som Netflix och Amazon Prime, till cirka en timme och fem minuter per dag.

Annons

Enligt rapporten har linjär tv sett ett uppsving bland britterna eftersom fler har tittat på nyheter i samband med pandemin och på sport i samband med fotbolls-EM.

"Tv och onlinevideor har visat sig vara ett viktigt motgift mot livet i lockdown", säger Yih-Choung Teh, Ofcoms chef för strategi och forskning, i ett uttalande.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons