Annons
Kultur

Carina Bergfeldt återvänder till Utøya

Tv • Publicerad 14 juli 2021
För tio år sedan rapporterade Carina Bergfeldt om Utøya för Aftonbladet. Nu har hon återvänt för SVT:s räkning. Arkivbild.
För tio år sedan rapporterade Carina Bergfeldt om Utøya för Aftonbladet. Nu har hon återvänt för SVT:s räkning. Arkivbild.Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Tio år efter terrorattentaten i Olso och på Utøya har Carina Bergfeldt för SVT:s räkning återvänt till Norge för att träffa och intervjua några av de överlevande och andra personer vars liv ändrades helt. "Utøya – aldrig glömma, aldrig tiga" heter hennes program som visas på SVT Play från 13 juli och i SVT1 den 22 juli, på dagen tio år efter attentaten. Bland de medverkande finns Ylva Schwenke och hennes mamma Lene Hansen samt den förre statsministern Jens Stoltenberg.

För tio år sedan jobbade Carina Bergfeldt på Aftonbladet och fick rapportera om terrorattentatet mot Utøya. Hennes reportage gav henne Stora journalistpriset som Årets berättare.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons