Annons
Kultur

Carola: "Jag blev överraskad"

Carola Häggkvist har tackat nej till "Stjärnorna på slottet" många gånger. Men till slut blev det ett ja, och nu är det dags för hennes dag i programmet.
Nöje • Publicerad 6 januari 2022
Carola Häggkvist på en pressträff för SVT:s "Stjärnorna på slottet". Arkivbild.
Carola Häggkvist på en pressträff för SVT:s "Stjärnorna på slottet". Arkivbild.Foto: Duygu Getiren/TT
Carola Häggkvist. Arkivbild.
Carola Häggkvist. Arkivbild.Foto: Duygu Getiren/TT

Det var egentligen "Så mycket bättre" som gjorde att Carola till slut tackade ja till att vara med i SVT:s "Stjärnorna på slottet". Efter att medverkat i TV4:s program kände hon en ny trygghet inför att tillbringa tid på ett slott tillsammans med ett gäng andra kända personer.

– Jag har fått frågan många gånger. Men då har jag sett löpsedlarna och tänkt: "Usch, nej, jag behöver inte". Men efter "Så mycket bättre" kände jag mig tryggare, säger hon.

Självmordstankar

Annons

I programmet berättar Carola bland annat om hur dåligt hon mådde när hon skulle spela in skivan "Runaway" och lanseras i USA på 80-talet. Det gick så långt att hon hade självmordstankar.

Att tänka tillbaka på den perioden är känslosamt, säger hon:

– Jag har inte alltid känt att jag har valt rätt i livet. Men det är viktigt att kunna säga det för att jag vill lyfta fram hur viktigt det är att lyssna på ungas känsla och att ta unga på allvar. Jag var 17–18 år när jag skrev på det här internationella kontraktet och då kände jag inte riktigt att det var något som var grundat hos mig, och därför var jag inte fri. Det fick också enorma konsekvenser.

Under Carolas dag pratas det också om hennes jakt på kärleken. Hur går det med den egentligen?

– Det är säkert flera som har hört av sig, men jag har inte hunnit svara. Jag är glad och nöjd som jag är och det måste vara någon riktig kanonkille för att det ska vara värt det, säger hon.

Överraskad

Ett av de starkaste ögonblicken på slottet var när Marika Carlsson berättade om sin uppväxt, enligt Carola.

– Jag blev överraskad av allas livshistorier. Men Marikas var jättestark, jag visste inte att hon har varit i frikyrkan och jag visste inte om hennes traumatiska start i livet. Jag ryser bara jag tänker på det. Men det blir lyckliga slut också, säger hon.

TT: Det verkar ha varit bra stämning mellan deltagarna, inget bråk eller drama?

– Nej, tack och lov, det var jättesuperbra. Det var jättelugnt, det var ett härligt gäng tillsammans med Tareq Taylor också, honom ska man inte glömma. Han sätter en fantastiskt trevlig ton med maten. Och jag behövde inte sitta på helspänn och plugga på texter till någon låt eller så heller – det var mer att bara lyssna. Det var som att sitta på ett väldigt långt bröllop för att det är så mycket att ta in, säger hon.

Carolas dag i "Stjärnorna på slottet" sänds den 8 januari.

Fakta: Carola Häggkvist

Ålder: 55

Yrke: Artist

Bakgrund: Fick sitt stora genombrott 1983 när hon vann Melodifestivalen med "Främling". Vann Eurovision Song Contest med bidraget "Fångad av en stormvind" 1991

Sedan dess har hon släppt ett antal album och vann återigen Melodifestivalen med låten "Evighet" 2006.

Aktuell: I "Stjärnorna på slottet" där hon medverkar tillsammans med komikern och skådespelaren Per Andersson, ståuppkomikern Marika Carlsson, skådespelaren Grynet Molvig samt journalisten och författaren David Lagercrantz.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons