Annons
Kultur

Cissi Wallin utreds för grovt förtal – igen

Kultur • Publicerad 9 december 2020
Cissi Wallin. Arkivbild.
Cissi Wallin. Arkivbild.Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Justitiekanslern (JK) utreder Cissi Wallin för att ha begått tryckfrihetsbrott i sin bok ”Allt som var mitt”, skriver Dagens Nyheter.

Enligt tidningen, som hänvisar till nyhetsbyrån Siren, har JK beslutat sig för att inleda en förundersökning för att bedöma om Wallin begått grovt förtal i boken när hon anklagar en person för våldtäkt. Vice överåklagare Bengt Åsbäck ska ha fått uppdraget att leda förundersökningen.

Annons

Cissi Wallin gav tidigare i år ut ”Allt som var mitt” på egen hand sedan bokförlaget Atlas brutit med henne. Förlaget bedömde att Wallin riskerade fängelse om boken gavs ut.

Cissi Wallin själv har tidigare sagt sig vara medveten om riskerna och att hon gärna vill få saken provad i domstol.

Cissi Wallin dömdes hösten 2019 för förtal för att ha publicerat anklagelserna i sociala medier. Påföljden blev då villkorlig dom och skadestånd. Den domen har överklagats till hovrätten.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons