Annons
Kultur

Comeback och klassiker i "Allsång på Skansen"

Tove Styrke gör comeback och Sandro Cavazza hyllar Ted Gärdestad i veckans "Allsång på Skansen".
Tv • Publicerad 2 augusti 2021
"Jag är jättepeppad på att komma tillbaka", säger Tove Styrke, som återvänder till "Allsång på Skansen" utrustad med sin nya singel "Mood swings". Arkivbild.Foto: Magnus Andersson/TT
"Det är länge sedan man framträdde inför en så stor publik", säger Sandro Cavazza som uppträder i "Allsång på Skansen" för andra gången. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT
Sanna Nielsen är programledare för "Allsång på Skansen". Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

För Tove Styrke blir "Allsång på Skansen" en återkomst. Inte bara till allsångsscenen, där hon uppträtt flera gånger förut, utan också till publiken och musiken.

Utrustad med sin första nya musik på tre år – singeln "Mood swings" – och "någon klassiker" från allsångshäftet ser popartisten fram emot sommarkänslor på Skansen.

Annons

– Det känns alltid mysigt att komma och sjunga på allsången. Det är roligt att vara där och jag älskar Sanna Nielsen. Nu blir det annorlunda mot normala år, men det är kul att det ändå blir lite publik.

Under pandemin har Tove Styrke passat på att lära sig att spela gitarr.

– Det har varit mitt karantänprojekt. Annars har jag mest suttit och nördat och varit i studion.

Det är ett nördande som har gett resultat. Under året följs "Mood swings" av "massor av mer musik", säger Tove Styrke.

– Det ska bli svinkul.

Drömt om publikhav

Förutom Tove Styrke uppträder även Charlotte Perrelli, Darin och Sandro Cavazza i tisdagens program.

För artisten och låtskrivaren Sandro Cavazza blir det andra gången på allsångsscenen. Den största skillnaden från förra gången är att han nu har med sig sina egna musiker.

– Husbandet är fantastiskt, men det är alltid speciellt att spela med mitt eget band. Det ska bli jättekul, det är länge sedan man framträdde inför en så stor publik, säger han om tisdagskvällens framträdande.

När Sandro Cavazza var liten drömde han om stora publikhav. Sedan han slog igenom på bred front som låtskrivare åt bland andra Norli & KKV och Avicii och som sångare på Aviciis hit "Without you" har den drömmen kunnat bockas av flera gånger om. Förutom det senaste året.

– Det har varit ett speciellt år. Till en början var det fantastiskt, eftersom jag hade inställningen att jag bara skulle göra glada låtar. Sedan kom man in i pandemikänslan, man har känt av de begränsningar som varit.

Sjunger Ted Gärdestad

Annons

Sandro Cavazza tar inte bara med sig sitt eget band till programmet, utan också sin senaste singel "Love to lose", förra årets hit "Lean on me" – och allsång till Ted Gärdestads musik.

– Ja, Ted Gärdestad är given, säger han. När jag sitter och skriver på svenska inspireras jag av hans texter. Det finns något så himla vackert men samtidigt enkelt, nästan naivt, över dem.

Som artist under eget namn har Sandro Cavazza främst släppt låtar på engelska, men som låtskrivare har han kunnat växla mellan språken. Framöver är det framför allt låtskrivandet han vill fokusera på, säger han: "det ligger mig närmast hjärtat".

– Det har varit så hattigt på sistone, jag vill gärna gärna åka i väg och skriva någonstans och stanna där lite längre tid. Kanske till Nashville.

Men först: Skansen.

– Det känns asroligt att få komma i gång igen, säger Sandro Cavazza.

Fakta: Kommande allsångsartister

Program 7, 10/8: Landgren/Tolstoy/Sand, Smith & Thell, Daniela Rathana, Benjamin Ingrosso.

Program 8, 17/8: Maja Francis, Chris Kläfford, Peter Jöback, Timbuktu.

Programledare är Sanna Nielsen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons