Annons
Kultur

"Covid19" – årets mest använda hashtag

Pandemin, Black Lives Matter, politik och kändisars död – det är vad som har engagerat mest under året på plattformen Twitter.
Nöje • Publicerad 8 december 2020
Twitterinlägget som meddelade att skådespelaren Chadwick Boseman hade avlidit blev årets mest delade och mest gillade. Arkivbild.
Twitterinlägget som meddelade att skådespelaren Chadwick Boseman hade avlidit blev årets mest delade och mest gillade. Arkivbild.Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Det Twitterinlägg som har delats absolut flest gånger under året är det sista på skådespelaren Chadwick Bosemans konto, där det meddelas att han har avlidit i sviterna av cancer, rapporterar Variety. Inlägget har även fått flest gillamarkeringar någonsin på plattformen – 7,5 miljoner stycken – och det rekordet sattes på mindre än 24 timmar efter det att inlägget publicerades i slutet av augusti.

Årets mest använda hashtag på Twitter är "covid19", följt av "blacklivesmatter". Det kan också noteras att över 700 miljoner inlägg på plattformen, världen över, i år handlade om olika val. Personer som USA:s president Donald Trump, den tillträdande presidenten Joe Biden och dennes vicepresident Kamala Harris, liksom Indiens premiärminister Narendra Modi, är de politiker som det har skrivits mest om. Trump är dessutom den person som det har skrivits flest inlägg om, medan Harris placerar sig högst av kvinnorna.

På musiksidan toppar det sydkoreanska k-popundret BTS Twitterstatistiken för fjärde året i rad. Medan dokumentärserien "The Last Dance", om basketlegendaren Michael Jordan, är den mest omskrivna tv-serien.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons