Annons
Kultur

Cuba Gooding Jr ingår förlikning i våldtäktsåtal

Nöje • Publicerad 6 juni 2023
Skådespelaren Cuba Gooding Jr under en domstolsförhandling 2022 där han anklagades för sexuella övergrepp. Arkivbild.
Skådespelaren Cuba Gooding Jr under en domstolsförhandling 2022 där han anklagades för sexuella övergrepp. Arkivbild.Foto: Yuki Iwamura/AP

Strax innan rättegången, där skådespelaren Cuba Gooding Jr stått anklagad för att ha våldtagit en kvinna på ett hotell 2013, skulle inledas i New York på tisdagen kom uppgiften i flera internationella medier att parterna ingått förlikning.

Enligt stämningsansökan hade kvinnan träffat Gooding Jr på en restaurang på Manhattan och sedan följt med honom till hans hotell. Där övertalade han henne att följa med upp till hans rum "så han kunde byta kläder", och där sade hon sig ha blivit våldtagen två gånger av den Oscarsbelönade "Jerry Maguire"-stjärnan.

Annons

Cuba Gooding Jr har via sina advokater hävdat att deras förehavanden skedde under samtycke.

Gooding Jr är känd från filmer som "Boyz n the Hood", "Men of Honor" och "Jerry Maguire", där han tilldelades en Oscar för bästa manliga biroll 1997. Han har det senaste decenniet anklagats av ett trettiotal kvinnor för att ha tafsat och förgripit sig på dem sexuellt.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons