Annons
Kultur

Daft Punks Thomas Bangalter tonsätter balett

Musik • Publicerad 1 augusti 2021
Thomas Bangalter, till vänster, tillsammans med Guy-Manuel de Homem-Christo, från den numera upplösta houseduon Daft Punk. Bangalters nya projekt är att tonsätta till en fransk balett. Arkivbild.
Thomas Bangalter, till vänster, tillsammans med Guy-Manuel de Homem-Christo, från den numera upplösta houseduon Daft Punk. Bangalters nya projekt är att tonsätta till en fransk balett. Arkivbild.Foto: Matt Sayles/AP

I februari 2021 offentliggjorde den legendariska house-duon Daft Punk att de skulle upplösas. Thomas Bangalters första soloprojekt sedan dess blir att tonsätta en balett i Bordeaux, skriver Pitchfork.

"Mythologies" ska bli en 90-minuters föreställning och ett samarbete mellan nationaloperan i Bordeaux och balettkompaniet Preljocaj. Enligt en kort beskrivning ska föreställningen "skapa myter som formar vår kollektiva fantasi".

Annons

Koreografen och grundaren av balettkompaniet Angelin Preljocaj ska regissera och Bordeaux nationalorkester kommer att framföra Bangalters originalmusik.

"Mythologies" kommer att spelas 1–10 juli 2022 på Grand Théâtre de Bordeaux i Bordeaux, Frankrike.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons