Annons
Kultur

Danny DeVito skriver seriebok om Pingvinen

Film • Publicerad 15 augusti 2021
Danny DeVito skriver på en serie om Batman-figuren Pingvinen. Arkivbild.
Danny DeVito skriver på en serie om Batman-figuren Pingvinen. Arkivbild.Foto: Jordan Strauss/AP/TT

En gång Pingvinen, alltid Pingvinen. Danny DeVito, som spelade Batmans monokelbeklädde fiende i "Batman – återkomsten", skriver nu på en serie om den monstruöse skurken till en seriebok som ges ut i november, uppger Games Radar.

Boken ges ut med anledning av att det i år är 80 år sedan figuren såg dagens ljus i serievärlden. Devitos hårdföra tolkning av Pingvinen i filmen från 1992 har haft stor betydelse för senare skildringar av honom.

På senare år har Tim Burtons båda gamla Batman-filmer, "Batman" och "Batman – återkomsten" upplevt något av en renässans hos publiken – vilket bland annat har fått DC Comics att publicera "Batman 89", en serie som bygger vidare på det universum som Burton skapade åt huvudrollsinnehavaren Michael Keaton i de båda filmerna.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons