Annons
Kultur

De är med i "Mästarnas mästare"

Det har börjat dra ihop sig till inspelning av säsong 14 av SVT:s långkörare "Mästarnas mästare". Bland deltagarna finns före detta proffsboxaren Frida Wallberg, som tvingades lägga av efter en olycka i ringen.
‒ Det är många känslor som kommer att komma upp, säger hon.
Tv • Publicerad 18 augusti 2021
Frida Wallberg var Sveriges mest framgångsrika boxare genom tiderna när hon tvingades avsluta sin karriär efter en olycka i ringen. Nu ställer hon upp i "Mästarnas mästare" i SVT. Arkivbild.
Frida Wallberg var Sveriges mest framgångsrika boxare genom tiderna när hon tvingades avsluta sin karriär efter en olycka i ringen. Nu ställer hon upp i "Mästarnas mästare" i SVT. Arkivbild.Foto: Maja Suslin/TT

Frida Wallberg tvingades avsluta sin karriär efter en otäck olycka under en boxningsmatch i Stockholm 2013. Hon knockades av motståndaren Diana Prazak från Kanada och fick föras akut till sjukhus. Där konstaterades att hon ådragit sig en allvarlig hjärnblödning.

Det var inte bara proffskarriären som tog slut den dagen. För Frida Wallberg, som försvarat sitt WBC-bälte drygt ett år tidigare, skulle livet aldrig bli detsamma igen.

Stort kliv

Annons

Att hon nu känner sig redo att ställa upp i "Mästarnas mästare" är ett stort kliv framåt i hennes rehabilitering, säger hon.

‒ Ett tag var jag ju rätt dålig, men nu på sistone har jag känt att jag har mått mycket bättre, och jag känner mig mycket starkare, säger Frida Wallberg.

‒ Sedan har jag fortfarande min hjärntrötthet och huvudvärk. Men jag har tackat nej så många gånger innan, så nu tänker jag att jag ändå är med i en kul grej, och det är ett ännu större steg framåt i min rehab. Jag får visa vad jag klarar.

Utöver Frida Wallberg ställer forna idrottsstjärnor som bland andra höjdhopparen Emma Green, speedwayföraren Antonio Lindbäck, tennisspelaren Magnus Norman och golfspelaren Carin Hjalmarsson upp i programmet.

"Många känslor"

Den fysiska ansträngningen i tävlingsmomentet är bara en del av "Mästarnas mästare". En annan, kanske lika viktig, del är faktumet att varje deltagare får ett "eget" avsnitt där deras triumfer och motgångar lyfts fram.

Hur det kommer att kännas för Frida Wallberg att hamna i fokus på det sättet vet hon uppriktigt sagt inte ännu.

‒ Det är många känslor som kommer att komma upp. Det är klart, det var inte så man ville sluta. Jag är så tacksam att jag är så pass bra som jag är i dag, men det har tagit lång tid och jag är fortfarande inte helt återställd, säger hon.

Fakta: De tävlar i "Mästarnas mästare"

Emma Green, höjdhoppare.

Patrik Järbyn, utförsåkare.

Antonio Lindbäck, speedwayförare.

Carin Hjalmarsson, golfspelare.

Ola Lindgren, handbollsspelare.

Henric Stillman, dansare.

Joanna Stillman, dansare.

Magnus Norman, tennisspelare.

Sofia Loft, styrkelyftare.

Frida Wallberg, boxare.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons