GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

De vann Den stora läsutmaningen

Litteratur • Publicerad 19 januari 2023
En klass i Mölndal tar hem priset i Den stora läsutmaningen. Arkivbild.
En klass i Mölndal tar hem priset i Den stora läsutmaningen. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Klass 4A på Hallenskolan i Mölndal tar hem vinsten i tävlingen Den stora läsutmaningen. I snitt har eleverna i klassen läst en timme och 20 minuter varje dag.

Priset är en klassresa till Astrid Lindgrens Vimmerby.

"Vi inleder varje morgon med tyst läsning och får en lugn och mysig start på dagen. En del elever har berättat att de tagit hem läsningen som en ny god vana. Jag är så glad och stolt över elevernas insats med läsningen under hösten och vi kommer att fortsätta vända blad även när utmaningen är slut", säger Anna Källgren, lärare för klass 4A i Hallenskolan, i ett pressmeddelande.

Antalet anmälda klasser till årets läsutmaning var 1 900 och i antalet elever som slutförde utmaningen var 28 285 stycken. Enligt lärarna har tävlingen bidragit till att läsningen ökat 70 procent jämfört med en vanlig termin.

Lästävlingen arrangeras av Adlibris, Bonnier Carlsen, Natur & Kultur och Rabén & Sjögren.

Fakta: Topp tio i Den stora läsutmaningen

1. Hallenskolan i Mölndal, klass 4A

2. Montessoriskolan i Falun, klass 4

3. Mörtviksskolan i Skogås, klass 4A

4. Herrestorp skola i Vellinge, klass 4

5. Sjöviksskolan i Stockholm, klass 4B

6. Ljungsbro skola i Ljungsbro, klass 4B

7. Steningehöjdens skola i Steningehöjden, klass 4A

8. Österängsskolan i Jönköping, klass 4

9. Slaka Skola i Linköping, klass 4B

10. Backens skola i Umeå, klass 4m

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.