Annons
Kultur

Depardieu anklagas av 13 kvinnor för tafs

Gérard Depardieu anklagas av 13 olika kvinnor för flera fall av tafsande och otillbörliga sexuella inviter i en granskning gjord av franska nyhetssajten Mediapart.
Skådespelaren förnekar och kallar historierna "väldigt subjektiva".
Nöje • Publicerad 12 april 2023
Gérard Depardieu på filmfestivalen i Cannes 2015. Arkivbild.
Gérard Depardieu på filmfestivalen i Cannes 2015. Arkivbild.Foto: Thibault Camus/AP/TT

Granskningen omfattar elva olika inspelningar av filmer och serier mellan 2004–2022, bland dem filmen "Dumas" och Netflixserien "Marseille". De 13 kvinnorna säger att den internationellt kände skådespelaren Gérard Depardieu har tafsat eller kommit med sexuella anspelningar och inviter, skriver Deadline.

"Kvinnornas berättelser innehåller scener som upprepar sig och bildar ett mönster. Det handlar om en hand på rumpan, mellan benen, på låret eller magen. Om obscena inviter och ibland påträngande stönanden", skriver Mediaparts journalister i reportaget.

Annons

När kvinnorna har klagat på hans beteende har de ofta fått höra att "det är bara så typiskt Gérard!".

Gérard Depardieus advokater säger att skådespelaren tillbakavisar alla anklagelser och menar att historierna är "väldigt subjektiva".

Samtidigt pågår fortfarande rättsfallet där Gérard Depardieu står anklagad för våldtäkt och sexuella övergrepp på en kvinnlig skådespelare i 20-årsåldern. Fallet kommer att tas upp i domstol, men när är inte känt.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons