Annons
Kultur

Dj Trexx tillbaka i Melodifestivalen

Melodifestivalen • Publicerad 4 februari 2023
Michael Lindgren, alias Dj Trexx, gör comeback och medverkar i en mellanakt i Melodifestivalen. På bilden första gången figuren förekom i tävlingen, 2009. Arkivbild.
Michael Lindgren, alias Dj Trexx, gör comeback och medverkar i en mellanakt i Melodifestivalen. På bilden första gången figuren förekom i tävlingen, 2009. Arkivbild.Foto: Sören Andersson/TT

Första gången figuren var med i Melodifestivalen rasade ryska ambassaden. Andra gången var det Edward Bloms tur att bli upprörd. I årets upplaga sjunger Dj Trexx (alias Grotescos Michael Lindgren) tillsammans med Shirley Clamp.

I Melodifestivalen 2009 gjorde humorgruppen Grotesco succé i finalen med låten ”Tingeling”. Men numret med ryska dockor, kosackdansare och en manskör i militäruniformer upprörde den dåvarande ryske ambassadören.

Annons

I en intervju med engelskspråkiga nyhetssajten The Local undrade han varför Sverige ville visa ”sådan okunnighet i att tolka bilden av Ryssland”. SVT bad då ambassadören om ursäkt, men ångrade sig sedan och bad om ursäkt för ursäkten.

2021 gjorde Grotesco ett nummer med bland annat Dj Trexx-figuren, inspelat i en kyrka. Det fick Edward Blom, som är katolik, att kritisera SVT för att man använde en kyrka i ett humorinslag.

I årets första öppningsnummer framför Michael Lindgren som Dj Trexx låten "Cirkus Mello" tillsammans med Shirley Clamp och ett antal cirkusartister.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons