Annons
Kultur

DMX dotter planerar dokumentär om fentanyl

Musik • Publicerad 11 februari 2023
DMX pratade flera gånger öppet om sitt drogmissbruk. Arkivbild.
DMX pratade flera gånger öppet om sitt drogmissbruk. Arkivbild.Foto: Peter Kramer

Rap-artisten DMX dog förra året av en hjärtattack i samband med en överdos, 50 år gammal. Nu planerar hans tioåriga dotter Sonovah Hillman Jr att göra en dokumentärserie om fentanyl och hur opioidkrisen påverkar familjer, skriver Los Angeles Times.

Hon tror att filmen kan hjälpa barnen till missbrukare att uttrycka sina känslor. Just nu samlar hon in pengar genom Gofundme för att göra en dokumentärserie i fyra delar som hon hoppas ska gå på bland annat Netflix och Hulu.

Annons

– Fentanyl påverkar alla kön, raser, klasser och åldersgrupper. Jag började titta på gamla intervjuer med min pappa som pratade om sitt drogberoende. Jag ville prata med andra barn vars föräldrar har dött av en överdos eller som fortfarande använder droger, säger hon i en video som lagts upp i sociala medier.

Sonovah Hillman Jr har också skrivit låten "Walk on by" till dokumentärserien.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons