Annons
Kultur

Dolly Parton debuterar som romanförfattare

Litteratur • Publicerad 12 augusti 2021
Artisten Dolly Parton debuterar nästa år som romanförfattare. Arkivbild.
Artisten Dolly Parton debuterar nästa år som romanförfattare. Arkivbild.Foto: Wade Payne/AP/TT

Countrystjärnan Dolly Parton har skrivit en roman tillsammans med deckarförfattaren James Patterson, skriver Rolling Stone och flera andra amerikanska tidningar.

"Run, Rose, run" handlar, enligt förlaget Little, Brown and Company om en artist som dyker upp i Nashville. Hon är en stigande stjärna, på väg att slå igenom med låtar om det hårda livet som hon har bakom sig. Men hennes förflutna är henne hack i häl.

Annons

James Patterson är en av världens mest populära deckarförfattare, och han har flera gånger skrivit böcker ihop med andra författare, bland andra Liza Marklund. Dolly Parton är inte heller hon någon författarnovis, hon har skrivit ett antal memoarer.

Romanen får även sällskap av ett nytt album, där alla låtar är baserade på personer och situationer i boken. "Run, Rose, run" släpps den 22 mars 2022.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons