Kultur

Dramaten ställer in veckans föreställningar

Kultur • Publicerad 17 januari 2022
Premiären av Lars Noréns "Solitaire" skjuts upp på grund av hög sjukfrånvaro på Dramaten. Arkivbild.
Premiären av Lars Noréns "Solitaire" skjuts upp på grund av hög sjukfrånvaro på Dramaten. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

Dramaten ställer in veckans föreställningar, på grund av hög sjukfrånvaro och medarbetare i karantän.

Nypremiären av "De livrädda" och premiären av Lars Noréns "Solitarie" kommer därför att flyttas fram. Även "Måsen", "Bergets topp", "Alkestis", "Liv död sex pop" och "Cabaret" påverkas.

"Vi behöver nu ta ett större grepp för att bryta eventuella interna smittkedjor på Dramaten och därmed säkra resten av vårens arbete. Vi kan i nuläget inte utesluta smittspridning på arbetsplatsen, trots daglig testning. Därför införs även distansarbete i sju dagar för så gott som alla yrkesgrupper", säger Maria Groop Russel, vd för Dramaten, i ett pressmeddelande.

Även tidigare har Sveriges nationalscen drabbats av hög sjukfrånvaro. Förra veckan ställdes tolv av sjutton föreställningar in med kort varsel.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.