Annons
Kultur

Duran Durans Andy Taylor drabbad av cancer

Musik • Publicerad 6 november 2022
Duran Durans förre gitarrist Andy Taylor kunde inte vara med när bandet valdes in i Rock and Roll Hall of Fame på lördagen.
Duran Durans förre gitarrist Andy Taylor kunde inte vara med när bandet valdes in i Rock and Roll Hall of Fame på lördagen.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Duran Durans förre gitarrist Andy Taylor har drabbats av spridd prostatacancer. Det avslöjade bandets frontman Simon Le Bon vid en ceremoni i Los Angeles på lördagen, då bandet valdes in i Rock and Roll Hall of Fame.

Andy Taylor, som inte kunde delta vid ceremonin, hade i stället skrivit ett brev, som Simon Le Bon läste upp från scenen. I brevet berättar Andy Taylor att hans prostatacancer upptäcktes för fyra år sedan. Det rör sig om en prostatacancer i stadium fyra, vilket betyder att den spridit sig till andra organ. Cancern är obotlig, men inte omedelbart livshotande.

Annons

"Vi älskar Andy innerligt. Jag tänker inte stå här och gråta, även om jag skulle vilja", sade Simon Le Bon efter ceremonin.

Duran Duran bildades 1978 av John Taylor och Nick Rhodes. Så småningom anslöt även Simon Le Bon, Roger Taylor och Andy Taylor. Den sistnämnde slutade i bandet 2006.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons