Annons
Kultur

Dygnslång gala mot fattigdomen

Musik • Publicerad 14 juli 2021
Billie Eilish är en av artisterna på den planerade galan Global Citizen Live den 25 september. Arkivbild.
Billie Eilish är en av artisterna på den planerade galan Global Citizen Live den 25 september. Arkivbild.Foto: CBS/AP/TT

En dygnslång välgörenhetsgala med artister som The Weeknd, Ed Sheeran och Billie Eilish ska rikta strålkastarljuset mot den fattiga världen och dess utsatthet under coronapandemin, skriver The Guardian.

Rörelsen Global Citizen vill med galan Global Citizen Live "förena världen i kampen för att skydda planeten och besegra fattigdomen" och mer precist förmå regeringar och företag att donera minst en miljard doser covidvaccin och närmare 50 miljarder kronor i stöd till fattiga länder.

Annons

Under ett helt dygn, med start den 25 september, ska stjärnor från BTS och Coldplay till Andrea Bocelli och Duran Duran uppträda från en lång rad platser över hela jorden. Konserten sänds på bland annat på BBC, Youtube och Twitter.

Global Citizen låg även bakom bland annat Vax Live-galan i Los Angeles i maj och fjolårets stora One world: Together at home, som samlade in motsvarande 1,3 miljarder kronor till sjukvårdspersonal som arbetar i kampen mot coronaviruset.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons