Annons
Kultur

Efter floppen – ingen American Song Contest i år

Intresset för Melodifestivalen är inte lika stort i USA som i Sverige.
Det blir ingen "American Song Contest" i år.
Nöje • Publicerad 8 februari 2023
Christer Björkmans amerikanska schlagerfestival blir inte av i år efter fjolårets tittarflopp. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT
Snoop Dogg var en av programledarna för "American Song Contest". Arkivbild.Foto: Willy Sanjuan/AP/TT

– Det är svårt att nå ut i ett sånt jättebrus som det är i USA, säger producenten Christer Björkman till Aftonbladet.

Han hoppas i stället att tävlingen ska kunna göra en comeback i amerikansk tv nästa år.

Annons

– Det är möjligt att det skjuts till 2024, säger Björkman till Aftonbladet.

Christer Björkman är en av arkitekterna bakom Melodifestivalens och Eurovision Song Contests framgångar de senaste 20 åren.

Tillsammans med bland annat Peter Settman lanserade han i fjol en amerikansk variant där artister från de olika delstaterna tävlade mot varandra. Snoop Dogg och Kelly Clarkson var programledare.

Men "American Song Contest" blev en tittarflopp, bland annat eftersom det sändes samtidigt som "Idol" i en konkurrerande kanal och Björkman har varit öppet kritisk mot tv-bolaget NBC för hur programmet marknadsfördes.

– Att läggas mot "American idol" är ungefär som att läggas mot Mello i Sverige, det är svårt alltså, sade Björkman till TT i maj i fjol.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons