Annons
Kultur

Ellen Lamm ny konstnärlig ledare på Operan

Opera • Publicerad 15 april 2021
Ellen Lamm är ny konstnärlig ledare för Unga på Operan. Pressbild.
Ellen Lamm är ny konstnärlig ledare för Unga på Operan. Pressbild.Foto: Izabella Englund/Kungliga Operan

Kungliga Operan i Stockholm får en ny konstnärlig ledare för avdelningen för barn och unga – Unga på Operan. Regissören Ellen Lamm tar över efter Anna Karinsdotter som slutar för att i stället bli chef för Drottningholms slottsteater.

"Jag har följt Unga på Operan på nära håll under flera år och vet vilken fantastisk verksamhet det är. Med sitt fokus på både scenkonst och pedagogik är den unik i sitt slag", säger Ellen Lamm i ett pressmeddelande.

Annons

Hon har verkat som regissör under många år och bland annat jobbat med just Unga på Operan i föreställningar som "Den långa, långa resan" och "Orlando". Hon har också verkat på institutioner som Kulturhuset Stadsteatern och SVT. Hennes Dramatenuppsättning av Eric Linklaters barnbok "Det blåser på månen" fick stor uppmärksamhet 2017.

Ellen Lamm börjar sin tjänst på Operan den 1 augusti och har ett fem år långt förordnande.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons